Nyári Dojo Tábor, Balatonfenyves

2016.06.20 14:47

2016.06.20-tól 26-ig (hétfőtől vasárnapig) nyári táboron vettünk részt Balatonfenyvesen. A táboron a budapesti Főnix Dojo, a Hatvani Dojo, a Veszprémi Dojo és a Nagykanizsai Dojo jitsukái vettek részt.

A szálláshelyünk gyönyörű környezetben a közvetlenül a Balaton parton elhelyezkedő Fenyves Liget Hotel-ben volt (valamikori BKV üdülő). A kényelemről pár szó: napi háromszori bőséges étkezés felszolgálással, légkondicionált teljesen felújított szobák, csodás gondozott park, saját strand.

Az edzések a pár perc sétányi távolságban lévő általános iskola tornatermében kerültek megtartásra. A tornaterem mindenki számára ismerős volt, hiszen korábban több éven keresztül is itt kerültek megtartásra a szövetségi nyári táborok, ebben a teremben danvizsgáztunk.

Edzések voltak délelőtt és délután is. A délelőtti edzéseket Shihan Várkonyi Gábor vezette, és mindig a szövetségi vizsga anyagunk (syllabus) volt a téma.

Délutáni edzések már változatosabbak voltak, volt mikor hanbo-ztunk, máskor küzdő edzés volt.

A délutáni botos edzések alkalmával Shihan Várkonyi Gábor tanított hanbo katákat. Küzdő edzés volt többféle rendszerben is, a Kick-Box tréninget Sensei Szilágyi Dávid tartotta, az összekapaszkodós küzdelmeket Sensei Kovács Gábor tanította, míg a pusztakezes ütő-rúgó iskolát Sensei Lóki Sándor tartotta.

A záró napon pedig egy sikeres fehér öv, sárga csík (6 kyu) vizsgának lehettünk szemtanúi.