Országos Vizsga 2016. április 16. Szombat

2016.04.22 10:23

A Magyar Ju Jitsu Szövetség 2016.04.16-án szombaton Országos Ju Jitsu Vizsgát tartott a Szui-Ryú dojoban (Budapesti Műszaki Egyetem Sportközpont). Összesen tíz vizsgázó jelentkezett, hét 3. kyu kék öv, egy 2. kyu barna öv és kettő 1. kyu barna öv fokozatra. Ezen alkalommal volt először országos vizsgára jelentkező Dojonkból Veszprémből Perger Éva személyében, aki kék öv, 3 kyu fokozatra vizsgázott. A magasabb tanuló fokozatokat (kék öv, és barna öv - 3 kyu, 2 kyu, 1 kyu) csak országos vizsgákon lehet megszerezni.

Három vizsgahelyszín került kialakításra, Shihan Kovács Attila 7. dan melett vizsgát vezetett Shihan Ónodi István 5. dan és Shihan Seres Károly 5. dan.

Évi Shihan Seres Károly előtt vizsgázott, és nagyon színvonalas, pontos vizsgát mutatott be. Seres Károly a vizsga értékelésénél kiemelte, hogy látszik "Benne van szíve lelke".

A vizsga a formagyakorlatokkal kezdődött, egy atemi katát és egy hanbo katát mutatott be Évi, majd a hanboval való gurulások és esések bemutatása következett. Az ukemiwaza után következett a ju jitsu technikák bemutatása, úgy mint különböző pusztakezes és eszközös támadások elleni védekezések földrevitellel. A támadási formák közt szerepelnek ütések, rúgások, folytások, késtámadások, bottal való támadások és kötéllel való támadások is.

A Magyar Ju Jitsu Szövetség vizsgaszabályzata alapján lányoknak és 45 év felettieknek nem kötelező sem a töréstechnika, sem a küzdelem bemutatása. Mindezek miatt nagy meglepetést és elismerést okozott, hogy Évi törést is mutatott be, és a különböző küzdelmekben (Pusztakezes álló küzdelem, kesztyűs ütő-rúgó küzdelem és földharc) is jól megállta a helyét.

Külön nagy örömünkre szolgál, hogy végül sikerült Dojon belül megoldani a kényes Uke kérdést is. Ezúton is köszönöm Somogyi Gábornak a vizsgán UKE-ként való közreműködését!

1. kép: Vizsga megnyitója

2. kép: 2 db deszka törése shuto-val

 

3. kép: 2 db deszka törése shuto-val

4. kép: 1 db deszka törése yokogerivel

5. kép: 1 db deszka törése yokogerivel

6. kép: Vizsgaértékelés

7. kép: A megérdemelt Kék öv felkötése

8. kép: Vizsga után

További képek ITT!

A vizsga alkalmával a felsorolt jitsukák a következő övfokozatukra léptek:

Werkmann Virág – Szui–Ryú dojo – Kék öv 3. kyu
Pap Róbert – Hódmezővásárhelyi dojo – Kék öv 3. kyu
Simon Gyula – Hódmezővásárhelyi dojo – Kék öv 3. kyu
Deli Attila – Sityu–Team dojo – Kék öv 3. kyu
Perger Éva – Veszprémi dojo – Kék öv 3. kyu
Pánovics Attila – Bushido dojo, Kaposvár – Kék öv 3. kyu
Kocsis Zoltán András – Soproni dojo – Kék öv 3. kyu
Varga Benjámin – Zanshin dojo – Barna öv 2. kyu
Nagy Lajos – DRSE dojo – Barna öv 1. kyu
Staudt György – Szentendrei dojo – Barna öv 1. kyu

Ezúton is minden vizsgázónak gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek:

https://www.jujitsu.hu/index.php?mm=1&sm=11&mod=hir_new&ny=16&nid=8

https://hodjitsu.hu/hirek/3-kyu-vizsga-2016-aprilis-16-budapest/