Sportágválasztó az Egyetemen

2014.09.10 10:32

A Veszprémi Dojo is képviseltette magát szeptember 3-án a Sportágválasztón 2x10 perc Ju Jitsu bemutatóva. A rendezvény elsősorban az új elsősök részére készült, hogy megismerkedjenek a választható sportágakkal. A Ju Jitsu edzések egyébként is az Egyetemen folynak, a Testnevelési és Sportintézet Vívótermében. Az egyetemisták a Ju Jitsu edzésen való részvétellel testnevelés aláírást is tudnak szerezni (bár ez nem a legkönnyebb módja az aláírás szerzésnek, így viszonylag kevesen is élnek vele).

A következő sportágakból és harcművészeti stílusokból láthattak az érdeklődők 10 perces bemutatókat: Shotokan Karate, Kangoo, Bujutsu, Bailar Zumba, Aikido Pál Szilárd, Aikido Ritterodesz, Fittforma, Jóga Papp Anikó, Capoeira, Zumba Vanda, Gymstick Hortobágyi Petra, Réti Ildikó TRX, Réti Ildikó Tabata, Hot Iron Pekli Ágnes, Veszdance, Ju jitsu, Ergo Bazsi.

Utóbbi szokásaink szerint a bemutatónkat most is zenei kísérettel tartottuk meg. Perger Éva (4 kyu, zöld öv) kezdett atemi formagyakorlattal, majd én mutattam be 2 db eszközös formagyakorlatként először egy Bo Katát, majd egy Hanbo Katát. Ezután gurulás és eséstechnikákat mutattunk be, majd következtek a Jitsu technikák. Évi a zöld öv anyagából mutatott be technikákat, én pedig elsősorban ütés hárításokat mutattam be nagyívű dobásokkal, pár övvel védekezéssel kiegészítve. A jitsu technikákat követően tameshiwari-val (töréstechnika) zártunk.

Időközben a Dojo erősödésével sikerült a tavalyi sportágválasztós bemutatóhoz képest sokkal tartalmasabb, látványosabb és színvonalasabb bemutatót tartanunk. Külön köszönetet érdemel Bársony Balázs, aki még az első vizsgával sem rendelkezik, és sikerrel ukézta le még a barna öves technikákat is.

A bemutatón a következő személyek vettek részt: Sensei Tálos Lajos 2. dan, Perger Éva 4. kyu, Horváth Bence 6. kyu, Bársony Balázs és Sutyinszki János. Az egész rendezvényen segítettek a Ju Jitsu Stand körül: Sinka Titanilla 6. kyu, Tálos Zsófi, Szűcs Regina és Major Flóra. Érdekesség még, hogy eljött velem Tálos Csenge 3 éves lányom is, aki végig nagyon jól érezte magát köztünk (a Kelemen Ryu egy család).

Nagyon jóleső érzés volt a bemutatót kísérő, a hangos rockzenén keresztül is hallható, elismerő tapsolás a nézőközönség részéről.

Aki lemaradt a Veszprémi Jitsu Bemutatóról a következő alkalommal a BUDO Veszprém Harcművészeti Nap alkalmával pótólhatja.
 

A bemutató csapat egy része: (Bársony Balázs, Tálos Lajos, Perger Éva, Sutyinszki János)

A dojo egy része, háttérben pedig a Jitsu Stand a plakátokkal:

(Bársony Balázs, Sinka Titanilla, Tálos Csenge, Tálos Lajos, Perger Éva, Sutyinszki János)

További képek hamarosan a fényképgalériában várhatóak.

Sensei Tálos Lajos 2. dan