BUDO VESZPRÉM Harcművészeti Nap

2013.10.28 21:18

2013. október 12-én ismét Harcművészeti Napot tartottak Veszprémben. A rendezvény a megnyitó után idén is a JU JITSU bemutatóval kezdődött. A bemutató után szerveztünk még egy közös edzést, ahol együtt gyakoroltuk a Kelemen Ryu anyagát négy különböző városból érkezve (Győr, Budapest, Nagykanizsa, Veszprém).

Tavaly hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a BUDO VESZPRÉM Harcművészeti Nap. Idén augusztus végén érkezett az első levél a szervezőktől, hogy igény esetén október közepére ismét megszervezik az eseményt. A rendezvény célja nem csak a bemutatkozási lehetőség biztosítása a helyi harcművészeti klubok számára a helyi lakosok felé, hanem a különböző stílusok megismertetése egymással, a harcművészek közelebb hozása is.

A Veszprémi Dojo még nagyon fiatal ahhoz, hogy a szervezők által kért fél órát a Kelemen Ryu-hoz méltó színvonalon önállóan kitöltse Ju Jitsu  bemutatóval, ezért a bemutatóban való részvételre felkértük Sensei Csicsmann Gábort 4. dan, Sensei Szilágyi Dávidot 1. dan, Sensei Márton Zoltánt 1. dan, és Varga Györgyöt 3 kyu, akik örömmel csatlakoztak.

A városok közti nagy távolság (Győr, Budapest, Nagykanizsa, Veszprém) miatt nem volt lehetőségünk a bemutató anyagát közösen gyakorolni, így mindenki önállóan készült.

A rendezvény kifogástalan minőségben került megrendezésre. Kulturált, tiszta öltöző és zuhanyzó várt minket. Minden igényt kielégítő megfelelő méretű tatami állt rendelkezésre, ami le is volt ragasztva. A nyitóbeszédet az alpolgármester mondta.

Minden stílus bemutatója előtt a műsorvezető hölgy felolvasott pár sort az adott harcművészetről, és pár szóban személyesen is be kellett mutatni a résztvevőket. A bemutatkozás után egy gyors ukemiwazával kezdtünk, így át is melegedtünk. Igyekeztünk megmutatni a Ju Jitsu hatékonyságán és szépségén kívül a sokszínűséget is, így voltak pusztakezes és eszközös technikák, formagyakorlatok, valamint töréstechnika is. Csicsmann Sensei zárásként szabadeséseket mutatott be a parkettán!

A bemutatóról készült videó felvétel a következő linken tekinthető meg:

A bemutatók ideje alatt a rendezvényen folyamatos harcművészeti kiállítások voltak. A JU JITSU bemutató után még egy kis ideig maradtunk a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokban, majd átutaztunk a Pannon Egyetem tornacsarnokához, ahol a Veszprémi edzések folynak. Csicsmann Sensei vezetésével egy 2 órás edzésen vettünk részt, ahol együtt edzettünk a 4 városból. Edzés után a Pizzériában az ebéd elfogyasztásával zártuk a közös programot.

Ezúton is köszönjük a segítséget a bemutatóban való közreműködésben.